tiistai 25. huhtikuuta 2017

Laser-hoito hiuksiin



Laser-hoidon suunnittelu asiakas kohtaisesti

Ennen hoitoa asiakkaalle tehdään perusteellinen kartoitus, siitä millainen päänahka on ennen hoitoa/hoitojaksoa. Hiusten olisi hyvä olla likainen, eli olisi hyvä jos asiakas ei olisi pessyt hiuksia 2-3 päivään. Tarpeellista tietoa on myös asiakkaan mahdolliset sairaudet, joista täytyy ottaa selvää. Päänahkaan kohdistuvaa sarjahoitoa EI saa tehdä jos : asiakas syö valoherkkyyttä aiheuttavia lääkkeitä, sairastaa epilepsiaa, omistaa sydämentahdistimen, on alle 18-vuotias, sairastaa syöpää tai on raskaana.

Laser-hoidon suunnittelu jos asiakkaalla on:

Psoriaasi:

Karstan poisto - salisyl 10% manteliöljy 90%- lämpöhaude
Hoidot tehdään puhtaaseen päänahkaan, ei käytetä hoitonestettä
10 kerran hoitosarja
20 minuuttia 2 kertaa viikossa, ei peräkkäisinä päivinä
Seurataan hoitotulosta
Hoitoa jatketaan kunnes saadaan tuloksia.


Seborrea - taliköhnä

Nizoral shampoo (ketokonazoli) vain tilapäisesti
Hoidot tehdään puhtaaseen päänahkaan, ei laiteta hoitonestettä
Tehdään 10-20 hoitosarjana
20 minuuttia 2 kertaa viikossa, mutta ei peräkkäisinä päivinä
Seurataan hoitotuloksia
Jatketaan kunnes tulokset näkyy, tai jos se halutaan lopettaa


Kuiva hilse

Hoito tehdään puhtaaseen päänahkaan, ei hoitonestettä
10 hoidon sarja
20minuuttia 2 kertaa viikossa, ei peräkkäisinä päivinä
Seurataan hoitotuloksia
Hoitoa jatketaan ja/tai se lopetetaan kun saadaan tuloksia


Alopecia Areata - pälvikaljutauti

Hoito tehdään puhtaaseen päänahkaan
10 kerran sarjahoito
20 minuuttia 2kertaa viikossa, mutta ei peräkkäisinä päivinä
Seurataan hoidon tulosta
Hoitoa jatketaan kunnes saadaan tulosta


Laser-hoidon tekeminen
Hiusten kuntoutushoito on tarkoitettu runsaasti käsitellyille sekä vaurioituneille hiuksille. Hoitokäsittely parantaa hiusten kuntoa jo yhden käsittelyn jälkeen. Hoito voidaan tarvittaessa uusia.

Ennen laserkäsittelyä hiukset pestään ja pyyhekuiviin hiuksiin levitetään hyvin imeytyvä hoitoaine jonka jälkeen hiukset kammataan huolellisesti. Laserhoito annetaan siis märkiin hiuksiin, ja hoitoaika valitaan hiusten pituuden sekä paksuuden mukaan. Aika vaihtelee 5 ja 15 minuutin välillä. Hoitoajan jälkeen hoitoaine huuhdotaan kevyesti pois.

Laserkäsittelyt permanentin yhteydessä saa permanentin napakammaksi ja niistä tulee pidempi kestoiset. Samoin värjäyksen yhteydessä värjäystulos on parempi.
Kun permanentin/värjäyksen aktiiviaineet on pesty pois huolellisesti tehdään hoitokäsittely. Pyyhekuiviin hiuksiin levitetään hoitoaine, jonka jälkeen hiukset kammataan.  Laserhoidon vaikutusajaksi valitaan 5-15 minuuttia. Sen jälkeen huuhdellaan hiuksista ylimääräinen hoitoaine pois.


Päänahkaan kohdistuva hoito tehdään asiakkaille, joilla on:  perintötekijöistä johtuvaa hiusten lähtöä, hilseilyä, psoriasisoireita, alopecia areata (pälvikaljuuntuminen). Toimenpide tehdään aina puhtaisiin, kuiviin hiuksiin. Hoidon tehostamiseksi käytetään hiusvesityyppistä hoitoainetta, joka hierotaan päänahkaan kevyesti ennen laserhoitoa. Psoriasishoidoissa ei käytetä hoitonestettä. Päänahkaan kohdistuvat hoidot annetaan aina sarjahoitona. Sarjan pituus on aina yksilöllistä, mutta perushoitosarja on 10-15 kerran sarja. Pälvikaljutaudin hoitokertojen määrä on melkein aina 20-30 kertaa, jotta tuloksia voi havaita. Ensimmäiset 10 hoitoa annetaan 2 kertaa viikossa 20 minuuttia kerrallaan. Tämän jälkeen tehdään tilanne arviointi, jonka jälkeen voidaan antaa esimerkiksi 1hoito/1-3viikon välein. Riippuen aiemmasta tuloksesta. Saavutettuja hoitotuloksia ylläpidetään hoitosuunnitelman mukaisella yksittäisellä hoidolla, kerran kuussa taikka kerran kahdessa kuukaudessa.













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti